Ajuntament de Barcelona

Jardins de Walter Benjamin

Aquests jardins estan dedicats a Walter Benjamin (1892-1940), crític literari, pensador i assagista alemany i es van inaugurar el 1980 amb el nom de Porta de Montjuïc. El disseny original és dels arquitectes Daniel Navas, Neus Solé i Imma Jansana dins d'un pla integral d'urbanització de la zona per millorar els accessos a la muntanya i contribuir a la continuïtat del verd. L’espai està distribuït en tres petites plaçes envoltades de vegetació principalment arbòria amb espècies habituals als carrers de Barcelona.

A l’espai central del jardí hi ha una font ornamental amb una tassa que, temps enrere, formava part del conjunt que hi havia al llarg de l’avinguda de Maria Cristina projectada per Jean-Claude-Nicolas Forestier. La font va ser traslladada al lloc on es troba actualment l’any 1980, amb motiu de la darrera remodelació de l’aquesta avinguda.

Art i arquitectura

Les quatre piràmides constitueixen una referència al concepte d’“aura” de Walter Benjamin, que convida a gaudir de l’experiència profunda d’un “aquí i ara”.

Vegetació

Al llarg del camí de terra que travessa el jardí es poden contemplar arbres habituals en els parcs, places i carrers de Barcelona, com la parkinsònia (Parkinsonia aculeata), l’arbre de Judes (Cercis siliquastrum), l’acàcia (Robinia pseudoacacia) i algunes palmeres com la datilera.

Característiques

Districte Sants-Montjuïc
Adreça Passeig de Josep Carner amb plaça de les Drassanes.
Accessos Passeig de Josep Carner i carrer de Vila i Vilà.
Superfície 2.349 m2
Horari Tot el dia
Com anar-hi http://www.tmb.cat/ca/home
Serveis  
Equipaments 1. Respecteu les plantes.
2. Feu servir les papereres.
3. Porteu el gos lligat.